جال محل

آشنایی با کاخ جال محل در جیپور / کشور هند / شهر جیپور

دسته‌ها: جاذبه های هندوستان

کاخ جال محل از معماری ها و آثار زیبای کشور هند است که در مرکز ایالت راجستان در شهر جیپور واقع شده است. قدمت این بنا به قرن 18 میلادی برمی گردد. این مکان به عنوان یک تفرجگاه برای مهاراجه های هندسی ساخته شد و گسترش یافت و بعد از مدتی به عنوان یکی از آثار دیدنی این کشور مجددا مورد بازسازی قرار گرفت. در این مقاله به معرفی کاخ روی آب جال محل می پردازیم.

معرفی جال محل

شهر تاریخی جیپور در کشور هندوستان

جیپور یا جایپور، از شهر های تاریخی در کشور هندوستان است که در مرکز ایالات راجستان واقع شده است. این شهر در شمال غرب کشور هند قرار دارد و در حدود 3.1 میلیون نفر جمعیت می باشد. این شهر که از مهمترین مراکز گردشگری در هند به شمار می رود، دارای ساختمان های صورتی رنگ بسیاری می باشد که به همین علت به این شهر “صورتی” نیز می گویند.

در مورد تاریخچه این شهر می توان گفت که در سال 1727 میلادی، این شهر توسط مهاراجه سوای جای سینگ دوم بنا شد و تا چهار دهه بعدی گسترش یافت. از جمله آثار دیدنی این شهر می توان به دژهای ناهارگر، جایگر، رصد خانه ی قدیمی، مجموعه ی اختر شناسی جنتر منتر و کاخ هوامحل نیز اشاره نمود.

معرفی کاخ جال محل

برای  آشنایی با جال محل از نام این مکان شروع می کنیم. جال محل یا معادل آن به فارسی به معنای قصر آب است. یک کاخ در بین دریاچه ی مان ساگار که در ایالت راجستان کشور هند و در شهر جیپور واقع شده است. این قصر که در قرن هجدهم میلادی بنا شد. این کاخ از شهر جیبور در حدود 4 کیلومتر فاصله دارد.

کاخ جال محل به عنوان یکی از کاخ ها و اماکن تابستانه برای مهاراجه ها و توسط حاکم جایپور بنا شد تا به این ترتیب، حاکم این شهر بتواند در این کاخ ساکن گردد و هم چنین خاطرات دوران کودکی خود را در این منطقه به یاد آورد. جالب است بدانید که برای ساخت این کاخ از سنگ ها و ماسه های قرمز رنگ استفاده شده است و روی آب بودن آن، از ویژگی های منحصر بفردی است که سبب شده تا معماران هندی برای ساخت این کاخ، چندین سال تلاش نمایند.

جال محل

تاریخچه ی کاخ جال محل

همانطور که گفتیم، قصر جال محل در قرن هجدهم میلادی و به دستور مهاراجه آمبر جای سینگ دوم مرمت و بازسازی شد و این مکان توسعه یافت. همانطور که در طول متن نیز اشاره نمودیم، برخی دلیل ساخت این مکان را خاطرات کودکی حاکم جیپور، آب و هوای خوش در تابستان و یا برای مهمانی های شکار اردک ها می دانند.

بعد از مهاراجه مادهو، فرزندش در سال های بعد این مکان را گسترش داد و بر محیط و مساحت آن افزود. از جمله برای این مکان حیاط وسیع و بخش های دیگری ایجاد نمود. جالب است بدانید، این مکان در طول 200 سال قبل از سال 2000 میلادی، به مکانی متروک و بی توجه تبدیل گشته بود و پس از دو قرن مورد مرمت و بازسازی دوباره قرار گرفت. با توجه به اینکه تاریخچه ی قابل توجه ای در مورد این مکان وجود ندارد، نمی توان بیشتر از این در مورد این مکان مطالبی را بیان نمود.

jal-palace-jaipur

معماری کاخ شناور روی آب

معماری کاخ جال محل نیز بسیار زیبا و برگرفته از سبک مغولی، معماری اسلامی و فارسی می باشد. باید بدانید که این سبک از معماری در راجستان متداول بوده است. از جمله ویژگی های این سبک معماری می توان به استفاده از ماسه ها و سنگ های قرمز اشاره نمود. همچنین از دیگر طراحی های خاص این معماری می توان به تزئیناتی در دیواره ها و سقف آن اشاره کرد که به نقوش اسلیمی نزدیک است.

با توجه به اینکه سطح دریاچه مان ساگارا بالا آمده است، از بین پنج طبقه ای که در این مکان وجود دارد، تنها طبقه ی پنجم بالای سطح آب قابل مشاهده است که شما به خوبی می توانید در عکس هایی که از این مکان وجود دارد، چهار گوشه عمارت، برج ها، گنبد ها نیمه هشت ضلعی و معابر قوسی آن را مشاهده نمایید.

یکی از قسمت های جذاب در این بنا، بام آن است که مقصد از ساخت آن، نمایش جلوه ای از ثروت و قدرت پادشاه می باشد. در ساخت این بام از سبک کلاسیک و فانتزی استفاده شده است و روی آن کنده کاری های زیادی انجام شده است.جالب است بدانید که در داخل این قصر اتاقی وجود ندارد و تنها از یک عمارت و باغ پر از گل تشکیل شده است.

جاذبه های جال محل در جیپور

در طی مرمت هایی که در سال های اخیر در جال محل انجام گرفته شده، یک بالکن و باغ نیز به این کاخ اضافه شده است که جایگزین بخش های از دست رفته آن می باشد. شما می توانید در قسمت روبروی جال محل، مقبره ای که از سنگ مرمر در میان یک باغ بنا شده است را مشاهده نمایید. این مقبره توسط جای سینگ دوم در هند ساخته شده و بر روی ستون ها بلند آن حکاکی های زیبایی نقش بسته است.

از دیگر جاذبه های این مکان می توان به دریاچه مان ساگار مصنوعی اشاره نمود که در گذشته برای آبیاری مزارع و تامین آب آشامیدنی بنا شده بود. این دریاچه امروزه به عنوان زیستگاهی برای پرندگان مختلف می باشد. جنگل محافظت شده ی کنار دریاچه که شامل گونه های مختلف حیات وحش می باشد، قایق رانی و دیدن منظره ی زیبای غروب در کنار این قصر از دیگر جذابیت های این منطقه می باشد.

اطلاعات گردشگری در سفر به کاخ آب

از جمله نکاتی که باید در سفر بدانید این است که برای بازدید از این مکان حتما از قایق و همراه استفاده نمایید. همچنین لازم است بدانید که ورودی این مکان گردشگری در حدود 100 روپیه می باشد که برای هر نفر در نظر گرفته شده است. خوشبختانه در این محل، رستوران ها و کافه های بسیار مناسبی وجود دارند که با انواع غذاها و نوشیدنی ها می توانند پذیرای مسافران و گردشگران خارجی و داخلی باشند.

کاخ جال محل

از جمله رستوران های نزدیک به این محل می توان به رستوران های پینکی سیتی و رینبو و شری اشاره نمود.از جمله هتل های مناسبی که در ضلع غربی مسیر امبر و در نزدیکی جال محل وجود دارند عبارتند از تریدند، لیک پالاس، ماهار، هاولی، سنج و ملک محل.

در سفر به هند از دیگر جاذبه های این کشور دیدن کنید :

گروه:

درجه هتل:

وضعیت تور:

پیشنهادهای ویژه:

گروه:

برگشت به منو