معرفی منار قطب دهلی / کشور هند / شهر دهلی

دهلی پایتخت کشور هندوستان است و در واقع یکی از جذاب ترین و زیباترین شهرهای این کشور است و علاوه بر فرهنگ غنی مردم، دارای جاذبه های دیدنی بسیاری است. منار قطب در دهلی یکی از جاذبه های بسیار دیدنی و معروف این شهر است که دیدن آن از نزدیک خالی از لطف نمی باشد. اگر تا به حال از منار قطب در دهلی دیدن نکرده اید، حتما در سفر به هندوستان دیدن آن را از دست ندهید.

منار قطب دهلی بلندترین منار آجری جهان

منار قطب دهلی یکی از شاهکارهای این شهر است و به نوعی نمادی از معماری اسلامی، هندو به شمار می رود. به همین دلیل دیدن آن برای همگان می تواند بسیار دیدنی و جذاب باشد. این مناره زیبا توانسته است در فهرست یونسکو نیز به ثبت برسد.

این مناره یکی از بلندترین مناره های شهر دهلی است و 72.5 متر ارتفاع دارد. این بنا به تقلید از معماری منار جام در کشور افغانستان ساخته شده است. برای ساخت این مناره از آجرهای سرخ و مرمر استفاده شده است و به دستور سلطان معزالدین غوری در سال 1230 ساخته شد که البته ساخت این بنا تا سال 1316 نیز به طول انجامید.

منار قطب دهلی از 5 طبقه تشکیل شده است و فاصله ای که بین طبقات می توان مشاهده کرد به وسیله ایوان مدوری که بین این طبقات وجود دارد، پر شده است. در هر طبقه نیز کتیبه هایی تاریخی وجود دارد که بر روی آنها آیاتی از قرآن، اسامی پادشاهانی همچون محمد بن سام، قطب الدین ایبک و دیگر پادشاهان درج شده است. مناره قطب و چند سازه قدیمی  که مربوط به زمان قرون وسطی هستند، این مجموعه قطب را تشکیل می دهند.

معماری منار قطب دهلی

همانگونه که گفته شد معماری منار قطب دهلی یکی از مهمترین ویژگی های این سازه است که باعث معروف شدن آن شده است. این مناره به دلیل ارتفاعی که دارد، دارای پله های بسیاری است و برای رسیدن به طبقات مختلف این مناره زیبا باید از پله های متعددی بگذرید. در معماری این مناره، طبقات پایین تر پهن تر از طبقات بالایی هستند و از دور نیز می توان این موضوع را به عینه مشاهده کرد.

یک ستون فلزی نیز در میان مناره وجود دارد که بسیار معروف و شناخته شده است. نکته جالبی که در مورد این مناره وجود دارد که تزییناتی است که برای هر طبقه بکار رفته است که کاملا متفاوت است. دیدن معماری باشکوه این مناره از نزدیک بسیار جالب و جذاب است و شما می توانید این شکوه را به عینه تماشا کنید.

ستون منار قطب دهلی

یکی از قسمت های بسیار جالب و جذاب منار قطب دهلی، وجود یک ستون فلزی است که در صحن مسجد قوه الاسلام واقع شده است. این ستون از جنسی ساخته شده است که نه زنگ می زند و نه هرگز رنگ عوض می کند. زمان ساخت این ستون به قرن چهارم و پنجم میلادی باز می گردد. این ستون در زمان پادشاهی گوپتا، یکی از پادشاهان ساسانی، ساخته شده است.

وزن این ستون 6000 کیلوگرم است و بسیاری از مورخان بعید می دانند که این ستون ساخته دست انسان باشد. برخی از هندی ها معتقدند اگر دست هایشان را دور این ستون حلقه کنند برایشان خوش یمنی می آورد. بر روی این ستون کتیبه ای به زبان سانسکریت وجود دارد که نشان می دهد این ستون یک یادبود از زمان پادشاهی چاندرا در مقابل خدای ویشنو است.

چرا باید از منار قطب دهلی دیدن کنیم؟

دلایل بسیاری وجود دارند که باعث می شوند تا افراد از منار قطب در دهلی دیدن کنند.

  • این مناره یکی از بلندترین مناره های موجود در دنیا است که از آجر ساخته شده است.
  • این بنا دارای معماری بسیار شگفت انگیزی است و یکی از دیدنی ترین و منحصر به فردترین بناها با معماری اسلامی است.
  • این مناره در فهرست یونسکو به ثبت رسیده است و به همین دلیل دارای ارزش بسیاری است.
  • ریزه کاری هایی که در ساخت این مناره استفاده شده است، هر بیننده ای را به حیرت وا می دارد.
  • این مناره قدمتی بالای 800 سال دارد و یکی از بناهای قدیمی شهر دهلی به شمار می رود.
  • هر ساله افراد بسیاری از این مناره دیدن می کنند و یکی از معروف ترین و شلوغ ترین دیدنی های این شهر است.

مراسم های برگزار شده در منار قطب دهلی

در منار قطب دهلی فستیوالی هر ساله برگزار می شود که باعث شده است تا افراد بسیاری هر ساله در این تاریخ به شهر دهلی سفر کنند و در این فستیوال شرکت کنند. این فستیوال که به نام فستیوال منار قطب شناخته می شود، یک جشن باشکوه با آیین بسیار زیبا  و دیدنی است. این فستیوال در رابطه با شکوه گذشته کشور هندوستان است که هر ساله توسط سازمان گردشگری کشور هندوستان برگزار می شود.

البته دولت هند برای آوردن گردشگران به این نقطه از دهلی تدابیری اندیشیده است که گردشگران به راحتی به این نقطه از دهلی سفر کنند. 3 روز جشن به همراه پایکوبی در این نقطه از قطب برگزار می شود که برای هر بیننده ای بسیار جالب و جذاب است و به همین دلیل هر ساله باشکوه تر از سال های پیش برگزار می شود.

بهترین زمان بازدید از منار قطب دهلی

دیدن منار قطب دهلی برای همگان آزاد است و همه می توانند در ساعت های 10 صبح تا 5 بعد از ظهر به جز روزهای یکشنبه از این مناره زیبا دیدن کنند. البته به هنگام بازدید از مناره قطب این نکته را مد نظر داشته باشید که به دلیل اینکه در سال های اخیر خودکشی هایی در مناره این سازه اتفاق افتاده است، ورود به قسمت منار برای همگان ممنوع شده است و افراد می توانند از طبقات دیگر آن دیدن کنند.

برای دیدن مجموعه منار قطب دهلی باید حداقل 3 ساعت زمان بگذارید و از جای جای آن باید به دقت دیدن کرد. مناره قطب به دهلی حدود 3 کیلومتر فاصله دارد و با انواع وسایل نقلیه به راحتی می توان به این نقطه از دهلی سفر کنید. البته برای اینکه بتوانید راحت تر به آنجا بروید بهتر است تا با مترو به مناره قطب بروید. پس از پیاده شدن از مترو، تاکسی هایی در مسیر وجود دارد که به راحتی می توانید بقیه راه را با آنها سفر کنید. راهنماهای انگلیسی زبان، نیز در آنجا حضور دارند و به راحتی می توانید از آنها کمک بگیرید.

گروه:

درجه هتل:

وضعیت تور:

پیشنهادهای ویژه:

گروه:

برگشت به منو