همیشه برای سفر لازم نیست که به کشورهای خارجی سفر کنید، در کشور ایران نیز مناطقی وجود دارد که چیزی از کشورهای خارجی کم ندارد. یکی از مناطقی که ارزش دیدن آن شاید از جزایر قناری هم بیشتر باشد جزیره هندورابی است. در این مقاله ما شما را با این جزیره و زیبایی های آن بیشتر آشنا می کنیم.
شنیدن نام هندورابی شما را به سفر رویاها می برد. در خیال خود می اندیشید که شاید این نام یک منطقه در یک کشور خارجی باشد. اما هندورابی در جنوب کشور زیبای ایران و در جزیره کیش است. یک جزیره صاف و بدون پستی و بلندی که به خاطر بکر و دست نخورده بودن هر کسی را به آرامش فرا می خواند.
آنچه که باید بدانید!
جزیره هندروابی کجاست؟
جزیره هندورابی کیش قسمتی از این جزیره ی دوست داشتنی در بندر لنگه است. جزیره ای کوچک و بکر که در سالهای اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده است. بستر جزیره هندورابی برای گردشگری مناسب است و برای همین دولت قصد دارد امکانات بیشتری در آنجا فراهم کرده و اکوتوریسم را در آنجا توسعه دهد.
اگر علاقه دارید به جزیرههای خلیج فارس سفر کنید حتما هندورابی را هم در لیست خود قرار دهید. در مطلب پیش رو درباره جزیره هندورابی کیش صحبت میکنیم و اطلاعات کاملی درباره آن در اختیار شما قرار میدهیم. باهمیشه سفر همراه باشید. جزیره هندورابی یکی از جزیره های واقع در خلیج همیشه فارس است و در واقع از توابع شهرستان بندر لنگه در بخش کیش محسوب می شود.
این جزیره بین دو جزیره لاوان و کیش قرار گرفته و طول آن 11 کیلومتر و عرض آن نیز حدود 6.5 کیلومتر بوده و مساحت آن نیز حدود 23 کیلومتر مربع است. این جزیره در 9 کیلومتری بندر چیرویه، 130 کیلومتر بندر لنگه، 28 کیلومتری جزیره کیش و 325 بندرعباس قرار گرفته و از جمله جزایز خلیج فارس است که هموار بوده و هیچ گونه عوارض طبیعی در آن دیده نمی شود. بعد از آنکه جزیره هندورابی به منطقه آزاد کیش ملحق شد، پیشرفت و توسعه نیز در این جزیره به وجود آمد و بعد از آن نیز احداث هتل های چادری شرایط را برای اسکان علاقه مندان به بازدید از این جزیره بهتر کرد.
معنی هندورابی
در اسناد تاریخی دو دلیل برای نامگذاری هندورابی آمده است. در این اسناد، از جزیره هندورابی با نام «ابرون» یاد میشود؛ با این حال، هلندیها در سال ۱۶۴۵ میلادی، نام «هورن» را روی این جزیره گذاشتند؛ از همین رو، احتمال دارد که این دو نام در گویش مردم و در گذر زمان، به «هندورابی» تغییر پیدا کردهاند.
از سوی دیگر و بنابر افسانهای قدیمی، عاشق و معشوقی به نام هند و رابی به این جزیره سفر میکنند تا باقی زندگی خود را در آنجا بگذرانند و از آن زمان، این جزیره به نام هندورابی شهرت یافته است.حتی ساختمان ها نیز در جزیره هندورابی بسیار قدیمی و گچی هستند. نمای این ساختمان ها بیشتر به رنگ سفید است که از این نظر نیز شما را به یاد سفیدی و پاکی دل مردمانش می اندازد.
اگر طالب یک سفر آرام و ساکت و بدور از شلوغی و ازدحام هستید حتما به این جزیره سری بزنید. مردمان ساده و بی آلایش هندورابی با مهربانی و صمیمیت شما را به دیدار از این جزیره دعوت می کنند. اما فراموش نکنید اگر دوست داشته باشید در ازدحام و شلوغی بازارهای رنگارنگ گم شوید و یا در یک هتل لوکس اقامت کنید به این جزیره سفر نکنید.
مطالب خواندنی دیگر
: آشنایی با ساحل کوتا در منطقه زیبای بالیفلسفه نامگذاری جزیره هندورابی
شاید اگر بدانید که نام هندورابی از کجا آمده شما را بیشتر مشتاق سفر به این جزیره کند. در افسانه ها آمده است که هند و رابی یک زوج عاشق پیشه بوده اند که در اثر جبر روزگار و یا شاید هم به خواست خود به این جزیره ناشناخته آمده اند و در آن زندگی کرده اند. با وجود بکر و دست نخورده بودن این جزیره باز هم می توان مناطقی را برای گردش در آن پیدا کرد. تاریخ در این جزیره بسیار بیشتر از موارد دیگر به چشم می آید.
در هر گوشه در جزیره هندورابی رد پایی از تاریخ کهن آن دیده می شود. به تمام عاشقان ماهیگیری این مژده را می دهیم که با آوردن وسایل ماهیگیری می توانید در این آکواریوم طبیعی ایران ماهیگیری کنید و لذت ببرید. به خاطر داشته باشید هنگام بازدید از هندورابی از بنای دژ نظامی پرتغالی ها در این جزیره که تنها دیواره ای از آن باقی است دیدن کنید. در این دیواره ناموزون می توانید تاریخ پر نشیب و فراز کشور را در هنگام تصرف پرتغالی ها ببینید.
بهترین فصل سفر به جزیره هندورابی
همیشه چه زمانی به یک منطقه سفر کنیم تا بیشترین استفاده را از زیبایی های آن ببریم بزرگ ترین سوال مطرح شده برای افراد است. به خاطر داشته باشید هندورابی به علت قرار گرفتن در یک منطقه گرمسیر و دارا بودن آب و هوای گرم و شرجی کمتر در فصل تابستان مسافر دارد. اما به شما مشتاقان بازدید از این منطقه این مژده را می دهیم که فصل زمستان اگر چه برای مناطق دیگر ایران سرد و ناراحت کننده است اما یک فصل گردشگری عالی برای بازدید از هندورابی است.
چگونه به جزیره هندورابی برویم؟
جزیره هندورابی در حوالی جزیره کیش و در فاصله بسیار کمی با آن قرار دارد. اگر از سمت غرب جزیره کیش حدود ۳۰ کیلومتر قایقرانی کنید، به جزیره هندورابی خواهید رسید؛ جزیرهای که شاید در ابتدا مانند یک جزیره خالی از سکنه به نظر برسد، ولی همان طور که گفتیم یکی از زیباترین و متفاوتترین جزایر ایران میباشد.
تعدادی از گردشگران جزیره کیش، پس از گشت و گذار در این جزیره، با قایق خود را به جزیره هندورابی میرسانند تا از زیباییهای متفاوت این جزیره نیز بهرهمند شوند. درست است که با سفر به جزیره کیش و مدت زمان اندکی قایقسواری میتوانید خود را به جزیره هندورابی برسانید، اما این به آن معنا نیست که برای سفر به این جزیره حتما باید به کیش سفر کنید؛ شما میتوانید در استان هرمزگان، ابتدا خود را به بندر چیروئیه برسانید و سپس از آن جا تنها با ۹ کیلومتر قایقسواری خود را به جزیره هندورابی برسانید.
مطالب خواندنی دیگر
: معرفی درخت کهن سال مکر زن چابهارجمعیت و امکانات هندورابی
هندورابی خالی از سکنه است. البته نه آنچنان که باید. تعداد محدودی سکنه دارد اما نه آنقدر که به توان آن را شهر دانست. هندورابی به لحاظ توسعه شهری مثل هیچکدام از جزایر دیگر خلیج فارس نیست. محل رفت و آمد مکرر قرار ندارد، مثل کیش و خارک فرودگاههای توسعه یافته و مثل لاوان و سیری، فرودگاههای کوچک ندارد. البته دولت به تازگی با تاسیس فرودگاهی کوچک در این جزیره کوشیده است توریسم این منطقه را قویتر کند؛ اما با این همه هنوز تنها راه رسیدن به هندورابی دریاست.
پس، هنوز در میان جزایر جنوب بکر و دیدنی است. هندورابی امکانات رفاهی قابل توجهی ندارد؛ اما سفر به آن جزیره دوست داشتنی میتواند شما را با اصالت جزیرههای جنوبی ایران بیشتر آشنا کند. فرض کنید شما صبحتان را از توی چادری که در جزیره هندورابی زدهاید آغاز کنید؛ وقتی نخستین پرتوهای آفتاب از خلیج فارس از دریچه چادر شما به صورتتان میتابد. در حالیکه از ظواهر مدرنیسم هیچ چیز عجیب و غریبی در نزدیکی شما وجود ندارد. این تجربه بکر و منحصربهفرد تقریباً در هیچکدام از جزایر خلیجفارس به دست نمیآید؛ مگر در هندورابی.
جاذبه های دیدنی جزیره هندورابی
جزیره هندورابی اگر چه هنوز برای گردش پذیر شدن فاصله زیادی دارد. اما باز هم می توانید هنگام سفر به آن از چند منطقه دیدن کنید. فراموش نکنید از روستاهای الدورات و الصراه دیدن کنید. این دو روستا در طول تاریخ شاهد اشغال کشور توسط نیروهای خارجی بوده اند.
قبرستان هندورابی یکی از آثار دیدنی این جزیره است. قبرستانی که فقط با شمارش تعداد سنگ های روی آن می توان از جنسیت فرد مدفون شده اطلاع حاصل کرد. مسجد جزیره نیز یک مکان با بافت سنتی در جزیره است. دیدار از سواحل بکر جزیره هندورابی و غارهای پر رمز آن شما را به دیدن یک فیلم ترسناک خواهد برد. آب انبارها همیشه یک محل با مهندسی ویژه برای منطقه های خشک است.
بازدید از آب انبارهای هندورابی را از دست ندهید. به شما توصیه می کنیم از رستوران این جزیره هم دیدن کنید و طعم لذیذ غذاهای جنوبی را با دستپخت افراد محلی مزه کنید. محیط آرام و دلنشین این رستوران شما را به آرامشی عمیق می برد.اگر شما برای بازدید از این جزیره برنامه خاصی ندارید می توانید با استفاده از تور کیش به جزیره هندورابی سفر کنید و لذت ببرید.
مطالب خواندنی دیگر
: بهترین زمان بازدید از جزیره هنگام قشمتماشای غروب آفتاب از بالای خلیج همیشه فارس
هنگام سفر به جزیره هندورابی غرق تماشای زیبایی های این جزیره خواهید شد.اگر طالب پیاده روی هستید با تهیه کفش راحت برای این منظور به یک گردش سیر و پیاده رویی بر روی شن های داغ ساحل آن بروید. یکی از لذت های این جزیره دیدن از لاک پشت هایی است که به سواحل این جزیره برای تخم گذاری می آیند. مرجان ها در این جزیره شما را محصور زیبایی خود می کنند. اما پیشنهاد ویژه ما دیدن از غروب سحرانگیز خورشید از بالای خلیج نیلگون فارس است. با دیدن این صحنه شما حتما یک وطن پرست خواهید شد.
کمپ زدن در جزیره هندورابی
بسیاری از افراد دوست دارند که به نوع ویژه ای سفر کنند. این افراد از چادر زدن و تهیه غذا بر روی اجاق و خوابیدن در زیر نور ماه لذت می برند. به این افراد این مژده را می دهیم که در جزیره هندورابی کمپ زدن آزاد است شما می توانید تمام لوازم و امکانات لازم را برای خود تهیه کنید و بعد اقدام به سفر به این جزیره کنید.
تصور کنید که صبح زود هنگام طلوع خورشید از چادر خود بیرون بیایید و روبروی خود پهنه وسیع آبی بی انتهای دریا را ببینید. بر روی اجاق خود غذا تهیه کنید و از خوردن این غذا در زیر نور خورشید لذت ببرید. اگر کمی به این افکار بیندیشید حتما در اولین تعطیلات شما نیز یکی از مسافران این جزیره خواهید بود.
روستای هندورابی
درون جزیره، روستایی به نام هندورابی وجود دارد. اکثر ساکنان روستای هندورابی به زبان عربی صحبت میکنند؛ اما افرادی هستند که به فارسی تسلط دارند و در صورتی که به راهنمایی نیاز داشتید، میتوانید از آنها کمک بگیرید.
ظاهر روستا، سنتی است و خانههای آنها از مرجان، سنگ و گچ ساخته شدهاند و نمایی سفیدرنگ دارند. در نزدیکی روستای هندورابی نیز دو روستای تاریخی «الدورات» و «الصراه» قرار دارند که در روزگار قدیم، پایگاه پرتغالیها بودند.
مطالب خواندنی دیگر
: حمام وکیل شیراز و بخش های دیدنی آنقبرستان هندورابی
در کنار روستاهای تاریخی «الدورات» و «الصراه»، قبرستانی قدیمی وجود دارد. در این قبرستان علاوه بر ساکنان ایرانی جزیره، پرتغالیها نیز به خاک سپرده شدهاند. به همین دلیل، این قبرستان به نام قبرستان پرتغالیها نیز شهرت دارد. در قبرستان هندورابی، هیچ نام و نشانی روی قبرها به چشم نمیخورد؛ اما از ظاهر قبر، جنسیت فرد داخل آن مشخص میشود؛ روی قبر آقایان یک سنگ و روی قبر بانوان، دو سنگ وجود دارد.
مسجد هندورابی
مسجد هندورابی کوچک، اما زیبا و جالبتوجه است. مصالح به کار رفته در ساختمان این مسجد خاک و سیمان هستند و بافت سنتی آن، مطابق با بافت دیگر مناطق جزیره است. مسجد هندورابی بزرگ نیست و تنها گنجایش ساکنان خود جزیره را دارد.
آب انبار هندورابی
آبانبار هندورابی، آبهای باران را در خود جمع میکند و ساکنان محلی، از آنها برای مصرف خود بهره میگیرند؛ از همین رو، آبانبار اهمیت بسیار بالایی برای آنها دارد. در حقیقت، آبانبار مکمل چاههای آب شیرین جزیره به شمار میرود و در مواقع کمبود آب بسیار کارآمد است.
سواحل هندورابی
بیتردید، سواحل هندورابی از جمله جاذبههای برجسته آن به شمار میروند؛ سواحل هندورابی بکر و زیبا هستند و آرامش خاصی دارند؛ در این سواحل، میتوان بهراحتی از تفریحات آبی و شنا در آبهای خلیج فارس لذت برد. شنها و ماسههای سواحل نرم هستند و در برخی نقاط میتوان صخرههای مرجانی زیر دریا را مشاهده کرد؛ چراکه آبهای پیرامون جزیره بسیار زلال هستند. عمق آب در بخشهای شمالی جزیره، نسبت به دیگر مناطق کمتر و بین پنج تا هشت متر است؛ با این حال، در سواحل شرقی و جنوبی، عمق آب از هشت متر شروع میشود و در برخی نقاط تا ۱۸ متر میرسد.
غارهای کنار دریا
در بخشهایی از جزیره هندورابی صخرههایی وجود دارند که سر از آب بیرون آوردهاند. این صخرهها محیطی جذاب و تماشایی را ایجاد کردهاند که اسرارآمیز به نظر میرسند؛ از سوی دیگر، فرسایش ناشی از برخورد آب با این صخرهها، سبب ایجاد غارهای کوچک و بزرگی در کنار دریا شده است که ارزش بازدید را دارند.
مطالب خواندنی دیگر
: معرفی کامل موزه شانگهای در کشور چینسواحل شرقی و جنوبی هندورابی
سواحل شرقی این جزیره نیز در نوع خود بسیار دیدنی هستند. عمق آب در این قسمت بین 8 تا 18 متر بوده و شما در این منطقه شانس آن را دارید که بتوانید ستاره های ماهی های زیادی را مشاهده کنید. افرادی که دوست دارند یک یا چند روزی را در سواحل زیبای این جزیره چادر بزنند، می توانند به قسمت های جنوبی این جزیره مراجعه کرده و صبح ها با صدای مرغان دریایی که در فاصله ای نه چندان دور از محل اسکان آنها در حال پرواز هستند، بیدار شوند.
تفریحات آبی جزیره هندورابی
از دیگر دیدنی های این جزیره کلوپ تفریحات آبی آن است که امکان انواع تفریحات آبی را برای بازدید کنندگان فراهم نموده است. جت اسکی سواری و موتوری سواری دور جزیره به وسیله موتورهای چهار چرخ از جمله تفریحاتی هستند که شما می توانید در هندورابی انجام داده و هیجان زیادی را تجربه کنید. سافاری سواری، غواصی و بنانا نیز از دیگر تفریحاتی که امکان انجام آنها در سایت های شمالی و جنوبی جزیره هندورابی فراهم شده است.
چنانچه علاقه زیادی به جانداران دریایی دارید، شک نکنید که جزیره هندورابی می تواند فضای بسیار خوبی را برای دیدن حیوانات مختلف در اختیار شما قرار دهد. تنوع این جانداران در این جزیره بسیار زیاد است. اگر چه امکانات در این جزیره بسیار کم و تا حدودی وجود ندارد. اما باز هم سفر به آن از خاطره انگیزترین سفرهایی خواهد شد که شما همیشه به یاد خواهید داشت. اگر دوست دارید سوار جت اسکی شوید باید به شما بگوییم که این جزیره دارای جت اسکی است.
همچنین می توانید با موتورهای 4 چرخ دور جزیره را بگردید. فقط به خاطر داشته باشید برای این کار حتما از پیست موتورسواری استفاده کنید. استفاده از سافاری نیز از تفریحات این جزیره است. می توانید در قسمت شمالی و جنوبی هندورابی از سوار شدن بر جت اسکی لذت ببرید. غواصی و بنانا سواری نیز در این قسمت آزاد است و طرفداران ویژه خود را دارد.
جانورانی در جزیره هندورابی
اگر به سواحل شمالی این جزیره قدم بگذارید می توانید مرجان ها را نیز مشاهده کرد. حتی اگر تیز بین باشید امکان اینکه شاهین و باز نیز ببینید، وجود دارد. تن ماهیان زرد، پیکاسو، ملوان، طوطی ماهیان، جراح ماهیان و یونیک از جمله ماهیان و آبزیانی هستند که در این جزیره به وفور یافت می شوند و اگر شما حوصله و دقت به خرج دهید به راحتی می توانید چند نمونه از آنها را مشاهده کنید.
تماشای تخم گذاری لاکپشت ها
اتفاق بسیار جالب دیگری که در این جزیره می افتد تخم گذاری لاک پشت ها از ماه اسفند تا خرداد است. همان طوری که می دانید بهترین وقت سفر به این جزیره زمانی است که هوا در سایر نقاط کشور سرد باشد. به بیان دیگر بهتر است از ماه های آذر تا اسفند یا فروردین به بازدید از این جزیره بروید تا گرما و رطوبت هوا شما را اذیت نکند. پس اگر به شدت عاشق آن هستید که این صحنه زیبا و تماشایی را ببینید، باید گرمای هوا و شرجی بودن آن را تحمل کنید.
مطالب خواندنی دیگر
: سفری به یادماندنی به CORNICHE BEIRUTروستاهای الدورات و الصره پایگاه پرتغالی ها
از دیگر مناطق دیدنی جزیره هندورابی دو روستای الدورات و الصراة هستند. زمانی که پرتغالی ها در کشور ما رفت و آمد داشته و کنترل قسمت های جنوبی را به دست گرفته بودند در جزیره هندورابی ساکن شده بودند. در واقع این جزیره یکی از پایگاه های کشور پرتغال به حساب می آمده و شما امروز اگر به این جزیره قدم بگذارید می توانید آثاری از خرابه های به جای مانده از آن دوران را مشاهده کنید.
علاوه بر دو روستای الدورات و الصراة یک قبرستان نیز این جزیره هندورابی وجود دارد که هم ایرانی ها در آن دفن شده اند و هم پرتغالی ها را در آن به خاک سپرده اند. البته این قبرستان با قربستان هایی که تا به حال مشاهده کرده اید تفاوت هایی دارد. برای مثال نام فوت شدگان بر روی قبرها نوشته نشده و تنها می توان جنسیت فرد متوفی را متوجه شد. بر روی قبر مردان یک سنگ و بر روی قبر زنان دو سنگ قرار داده شده و بدین شکل می توان متوجه شد که فرد فوت شده زن بوده یا مرد.
مورد دیگری که می توانید در این جزیره از آن دیدن کنید، تنها مسجد هندورابی است. این مسجد تک مناره مخصوص اهل سنت بوده و به شیوه ای کاملا سنتی ساخته شده است. نکته جالب در مورد این مسجد، ظرفیت و گنجایش آن است؛ این مسجد ظرفیت پذیرش کل اهالی جزیره هندورابی را دارد.
تفریحات در جزیره هندورابی
- در جزیره هندورابی امکانات رفاهی و تفریحی خاصی وجود ندارد اما در فصلهایی که مسافران به آنی جزیره میآیند، تفریحاتی مانند جت اسکی، فلای برد، قایقهای تندرو و… به اطراف جزیره آورده میشود. آبهای اطراف جزیره هندورابی کم عمق و شفاف هستند که برای شنا کردن مناسب میباشند. در ساحل شمالی جزیره میتوانید جمعیت زیادی از ستارههای دریایی را مشاهده کنید.
- اگر از دوستداران طبیعت هستید و به اکوسیستم جزیره بکری مانند هندورابی اهمیت میدهید، ستارههای دریایی را صید نکنید و اجازه بدهید به حیات خود ادامه دهند. متأسفانه بسیاری از گردشگران در سفر به خلیج فارس، ستارههای دریایی را از آب بیرون میآورند تا بمیرند و خشک شوند سپس آنها را به عنوان سوغات و یادگاری به شهر خود میبرند. برای حفظ اکوسیستم جزیره هندورابی سعی کنید پس از ترک جزیره، هیچ ردپایی از وجود شما در منطقه باقی نماند.
- هنگام شب در جزیره هندورابی میتوانید ستارگان را رصد کنید. آسمان در این جزیره کاملاً صاف است (اگر هنگام بارندگی نباشد) بنابراین بازوی کهشکشان راه شیری به راحتی مشخص میشود. میتوانید با دوربینهای چشمی آسمان را رصد کنید. همچنین با دوربینهای حرفهای تصاویر زیبایی از آسمان شب ثبت میشوند. تعدادی از تصاویر شبهای هندورابی را در فضای مجازی مشاهده کنید تا برای سفر به جزیره انگیزه کافی داشته باشید.
- اگر در فصل مناسبی به همراه تورهای گردشگری به تور کیش و جزیره هندورابی بروید، بهترین و لذت بخشترین تفریح در این منطقه، شنا کردن در آبهای شفاف خلیج فارس است. اگر تجهیزات غواصی داشته باشید در برخی قسمتهای اطراف جزیره میتوانید غواصی کنید و صخرههای مرجانی را به همراه ماهی رنگارنگ تماشا کنید. علاوه بر اینها از اواخر فصل پاییز تا اواسط فصل بهار، لاک پشتها به ساحل جزیره هندورابی میآیند که تماشای تخمگذاری آنها در ساعات شب، تجربه جالبی است.
مطالب خواندنی دیگر
: آشنایی با تنگه بسفر در استانبولدانستنی های جالب درباره هندورابی
1- هندورابی فرودگاه هم دارد؟
شاید باور نکنید ولی این جزیره فرودگاه هم دارد. از سال ۱۳۹۳ و با رویکرد توسعه اکوتوریسم، طرح ساخت هتل، رستوران، امکانات تفریحی در جزیره هندورابی در دستور کار قرار گرفته است. در سال ۱۳۹۶ به دنبال این طرح فرودگاه جزیره افتتاح شد.
2- تنوع موجودات دریایی در جزیره هندورابی
جزیره هندورابی به دلیل اینکه تنوع آبزیان زیادی دارد به عنوان آکواریوم طبیعی ایران هم شناخته میشود. تراکم مرجانها در ساحلهای شمالی جزیره هندورابی آن را به زیستگاه بسیار مهمی در منطقه برای انواع آبزیان تبدیل کرده است.
از آبزیان موجود در این محل، می توان به انواع مرجانهای مغزی، جراح ماهیان، تن ماهیان دم زرد، یونیک، پیکاسو، ملوان و طوطی ماهیان اشاره کرد. بازدید از لاکپشتهای دریایی که از اواسط اسفند ماه و تا نیمه خرداد جهت تخمگذاری به ساحلهای جزیره هندورابی می آیند هم خالی از لطف نیست
3- چه بندرهای به این جزیره می رسند؟
بندرهایی که به این جزیره میرسند بندر لنگهو بندر چیرویه هستند. بندر لنگه یکی از شهرهای استان هرمزگان در کرانه ساحلی خلیج فارس، مرکز شهرستان بندر لنگه و یکی از بندرهای مهم در جنوب ایران است. فاصله زمانی بندر لنگه تا جزیره هندورابی حدود دو ساعت و چهل دقیقه است.
4- هندورابی و قنات های آن
آب جزیره از چاه یا از آب انبارها تامین میشود. این قناتها و آب انبارها اتفاقا خودشان به یک جاذبه گردشگری تبدیل شدهاند. شما هنگام اقامت در این جزیره زیبا میتوانید به دیدن تنها منبع جمع آوری آب شیرین در این جزیره هم بروید. اگر قصد سفر به جزیره هندورابی را دارید بهتر است که آب کافی برای خوردن با خودتان ببرید.
مطالب خواندنی دیگر
: آنچه باید در خصوص قلعه سرخ در دهلی دانست5-سواحل بکر در جزیره هندورابی
جمعیت کمی که در این جزیره زندگی میکند و طبیعت خاص به همراه جاندارن زیبایش باعث شده است که این جزیره بسیار بکر باشد. این جزیره در چهار جهت شمال، جنوب، شرق و غرب ساحلهای با پوششهای گیاهی خاص و آبزیان متفاوت دارد. همین باعث شده است که جزیره مرجانی هندورابی بکرترین ساحلهای جنوبی را در خلیج فارس داشته باشد که بهترین گزینه برای شنا، غواصی و حتی دیگر تفریحات دریایی است.
6- تجربه بی نظیر غواصی در جزیره هندورابی
جزیره هندورابی به جزیره مرجانی هندورابی هم معروف است. دلیل این معروفیت این است که تراکم مرجانها در ساحلهای شمالی جزیره زیاد بوده که جاذبه بسیار مناسب و خوبی هم برای غواصی به وجود آورده است.
سایتهای غواصی در قسمت ساحل جنوبی جزیره عمیقتر است. البته بازدید از سایتهای غواصی که در ساحل شمالی این جزیره قرار دارند و شنا در آنها هم بسایر لذت بخش است. در قسمت شمالی عمق بین 5 تا 8 متر است که سایت خیلی خوبی برای اسنورکلینک و غواصی در شب محسوب میشود.
یکی دیگر از جاذبههای غواصی در این منطقه وجود انواع آبزیان است. تصور کنید که در تجربه غواصی در این جزیره شما از آبزیانی در این ریف دیدن میکنید که با تعجب خواهید گفت این آبزیان در ایران هستند؟
در ساحل شرقی جزیره ریفهای مرجانی عمیقتری وجود دارد که مملو از انواع آبزیان و به خصوص ستارههای دریایی است که نوازشگر چشم شما و خالق زیباترین خاطرات در ذهن شما خواهند بود. عمق دریا در ساحلهای شرقی بین 8 تا 18 متر است و در نقاط عمیقتر ستارههای دریایی بسیار زیبایی به چشم میخورند.
مطالب خواندنی دیگر
: قنات زارچ یزد طولانی ترین قنات جهان7- در جزیره چه حیواناتی را ممکن است ببینید؟
فکر کنید در جایی که به ندرت پرنده پر میزند از توی چادر بیرون بیایید و تا چشم کار میکند جلویتان آبی دریا باشد. در این حالت با تنوع جانوری در این جزیره که اتفاقا خیلی زیاد هم هست روبرو میشوید.
ساحلّای شمالی جزیره پر از مرجاناند. در این منطقه شاهین و باز هم میشود دید اما تنوع ماهیها و آبزیان بیشتر است. آب دریا این جزیره مرجانی پر است از آبزیان مختلف مثل جراح ماهیان، تن ماهیان دم زرد، یونیک، پیکاسو، ملوان و طوطی ماهیان. در ساحل این جزیره ممکن است با ستاره های دریایی هم روبرو شوید که بیشتر در ساحل شمالی جزیره هستند.
8- نقشه جزیره هند ورابی و اندازه آن نسبت به کیش
مسافت بین کیش تا تهران از راه هوایی ۱۰۵۲ کیلومتر، تا بندرعباس ۲۵۰ کیلومتر، تا بندر لنگه ۹۰ کیلومتر و تا جزیره هندورابی ۲۸ کیلومتر است. نزدیکترین بندر ایران به جزیره کیش بندر آفتاب است که با این جزیره ۱۳ کیلومتر فاصله دارد. همان طور که در نقشه میبینید جزیره هندورابی نسبت به جزیره کیش بسیار کوچک است.
9- کلوپ دریایی معروف جزیره هندورابی کجاست؟
سفر به جزیره هندورابی تنها به معنی بازدید از روستاها و جاذبههای فرهنگی و تاریخی نیست. کلوپ دریایی جزیره تفریحات آبی جذابی را برای گردشگران فراهم کرده است.
اگر به غواصی علاقه دارید یکی از زیباترین ساحلهای مرجانی با لاکپشتها و دیگر موجودات دریایی در اینجا در انتظار شما است. ساحلهای کم عمق و زلال این جزیره محیط روشن و مناسبی برای غواصی فراهم نموده است. تفریحات دیگری مثل جت اسکی، موتورسواری در ساحل، سافاری و … هم از هیجانانگیزترین تفریحاتی است که میتوانید آنها را در کلوپ تفریحات دریایی امتحان کنید.