عمارت هشت بهشت

عمارت هشت بهشت اصفهان / کشور ایران / شهر اصفهان

دسته‌ها: ایرانگردی

عمارت هشت بهشت اصفهان یکی از زیباترین دیدنی های اصفهان در دل بافت تاریخی این شهر است. این بنای زیبا که در نزدیکی میدان نقش جهان و چهل ستون واقع شده یکی از شاهکارهای معماری اسلامی است. این بنا در عصر صفوی و خیابان چهارباغ بنا شد و شکوهی شاهانه دارد.

سبک معماری بنای هشت بهشت اصفهان بر پایه معماری اسلامی و البته مملو از تزئینات است. سقف عمارت شهرت جهانی داشته، کاشی کاری ها، تزئینات و رنگ آمیزی اش چشم و نواز و بی نهایت زیبا است.عمارت هشت بهشت اصفهان در روزهای قدرت شهر زیبای اصفهان بنا شد و همراه با دیگر آثار تاریخی دوره صفوی که امروزه به عنوان جاذبه های اصفهان شناخته می شوند، در دنیا نظیر ندارد.

بناها و عمارت های بافت تاریخی حوالی میدان نقش جهان از جمله عمارت هشت بهشت و یا کاخ عالی قاپو یادگاری از روزگار شاهان عصر صفوی است. شما در این بازدید، در دل تاریخ سفر می کنید.  اگر می خواهید از جزئیات لطیف این عمارت شاهانه و البته اصفهان زیبا بیشتر بدانید، در ادامه با ما همراه باشید.

عمارت هشت بهشت اصفهان

شهر اصفهان، زیباترین شهر مرکزی

اصفهان را می توان یکی از زیباترین شهرهای ایران مرکزی دانست که در روزگار گذشته با تکیه بر حاصلخیزی سواحل زاینده رود بنا شد. این شهر زیبا توانست در طی سالیان طولانی به عنوان یکی از قطب های اصلی تجارت، اقتصاد و سیاست ایران ایفای نقش کند. در حال حاضر نیز این شهر زیبا و دوست داشتنی با آثار تاریخی بی نهایت زیبا میزبان گردشگران بسیاری است.

جاذبه های اصفهان همگی یادگار دوران طلایی این شهر است و شهر را به یکی از قطب های گردشگری ایران تبدیل کرده است. بنای هشت بهشت اصفهان تنها یکی از انبوه عمارت های چشم نواز اصفهان است.آب و هوای اصفهان با توجه به موقعیت جغرافیایی اش در تابستان بسیار گرم است ولی بهار و پاییز بی نهایت دلنشینی دارد. اگرچه در سالهای اخیر دیگر جانی در زاینده رود نمانده، اما در بهار با روان شدن مجدد آب چشم انداز پل های شهر زیبایی دلنوازی دارد.

پایتخت ایران عصر صفوی با جاذبه ها و دیدنی هایی که هر کدام شاهکار معماری و هنر محسوب می شوند در صنعت گردشگری ایران می درخشد و یکی از این گنجینه ها عمارت هشت بهشت اصفهان است.

درباره اصفهان زیبا

تاریخچه عمارت هشت بهشت اصفهان

عمارت هشت بهشت در عصر سلطان سلیمان صفوی بنا شد. هشت بهشت که به عنوان یکی از شاهکارهای هنر عصر صفوی شناخته می شود در سال 1080 قمری بنا شد و به مناسبت سومین سالگرد پادشاهی سلطان سلیمان مورد بهره برداری قرار گرفت. در وصف زیبایی های هشت بهشت شعرهای بسیاری سروده شده که معروف ترین آن به شاعری به نام نصرآبادی منصوب است.

برای تحصیل در بلاروس، ابتدا باید ویزای تحصیلی بلاروس را دریافت نمایید.

معماری عمارت هشت بهشت اصفهان

بنای هشت بهشت اصفهان در خیابان چهارباغ پایین شهر واقع شده است. این بنا به چهل ستون و میدان نقش جهان نیز نزدیک است و با ده تا 15 دقیقه پیاده روی می توان از تمام آنها بازدید کرد.

عمارت قسمت مرکزی بسیار باشکوهی متشکل از چهار صفه دارد که ایوان آن شمالی است. همانطور که پیشتر گفتیم سقف عمارت شهرت جهانی دارد. سقف قسمت مرکزی مزین به مقرنس های گچی، رنگارنگ و طرحدار است که جلوه دل انگیزی به آن بخشیده است.

در طبقات عمارت تمامی گوشه ها، رواق ها، اتاق ها و طاق ها همگی مزین به گچ بری و نقاشی های بی نهایت خوش رنگ است. هر طبقه به اتاق های متعدد تقسیم شده که علاوه بر تزئینات گفته شده برخی دارای حوض آب بوده و دیوارهایش مزین به آینه های متعدد است.

تزئینات بنا را میتوان شاهکار هنر و معماری عصر صفوی دانست که علاوه بر تعدد در رنگ و طرح با سلیقه ای بسیار زیبا از هارمونی و نظم استادانه ای برخوردار است. عمارت با 30 متر طول دارای عرضی در حدود 26 متر است. در شرق و غرب عمارت نیز پلکان های ده پله ای تعبیه شده که به ایوانی زیبا با ستون های چوبی می رسد.

معماری عمارت هشت بهشت اصفهان

شهرت عمارت هشت بهشت اصفهان

طاق عمارت هشت بهشت اصفهان نیز شهرتی عالمگیر دارد. شهرت این طاق به دلیل وجود نورگیر گنبدی شکل با هشت پنجره چوبی است که با طراحی بنای عمارت همخوانی بسیار زیبایی دارد. همچنین علاوه بر نقاشی های سقف، دیوارهای داخلی نیز در گذشته توسط هنرمندان عصر صفوی با نقاشی های بسیار زیبا تزئین شده و سپس با طلاکاری، اشکال پرندگان و گل های مختلف فضایی شبیه به بهشت برین را برای بیننده تداعی می کند.

یکی از مشهورترین نقاشی های هشت بهشت که در سالهای بعدی به مجموعه افزوده شده، طرحی از فتحعلی شاه قاجار است. در این نقاشی شاه قاجار بر تخت سلطنت آرمیده و چند تن از فرزندانش وی را همراهی می کنند.

در انتها باید به نمای خارجی عمارت هشت بهشت اصفهان اشاره کرد. این نمای خارجی با سنگ بنا شده ولی پایه های عمارت از سنگ های مرمر گرانبها است. فضای اطراف که امروزه با نام پارک هشت بهشت شناخته می شود در واقع باغ بی نهایت دلپذیری بوده که در چنارهای بلند محصور شده و مملو از گل های رز است.

Esfahan Eight Paradise Mansion

مدرسه عمارت هشت بهشت

مدرسه عمارت هشت بهشت اصفهان معروف به مدرسه همایونی بعدها و در عصر قاجار به عمارت افزوده شد. این مدرسه در سال 1300 به دستور ظل السلطان در عمارت بنا شده و ریاست آن را علی‌خان ناظم العلوم در ابتدا بر عهده گرفت.

تغییرات بنا در سالهای بعد

عمارت هشت بهشت اصفهان در زمان ناصرالدین شاه قاجار به همسر اول او یعنی افتخار الدوله اعطا شد. وی در بنای کلی تغییری ایجاد نکرد و حتی به حریم خیابان نیز دست نزد ولی بعد از مرگش عمارت در دست وراثش افتاد و دچار دگرگونی های متعدد شد. بسیاری از نقاشی ها و تزئینات و البته تمامی طلاکاری های عمارت زیر لایه ای از گچ مدفون شده و متاسفانه از دیده ها پنهان شد.

از سال  1343 نیز وزارت فرهنگ و هنر به صورت رسمی متولی عمارت شد و در حال حاضر همچون تمام آثار تاریخی در اختیار سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است. به همین ترتیب تنظیم ساعات بازدید و مرمت مجموعه بر عهده سازمان مربوطه است

تغییرات بنا در سالهای بعد

کلام آخر

در انتها باید عمارت هشت بهشت اصفهان را یکی از زیباترین بناهای عصر صفوی دانست که در سفر به اصفهان نباید آن را از دست داد. پس در سفرهای پیش رو حتما گردش و بازدید عمارت را در برنامه سفر قرار داده و از این همه زیبایی چشم نواز لذت ببرید.

گروه:

درجه هتل:

وضعیت تور:

پیشنهادهای ویژه:

گروه:

برگشت به منو