کشور ترکیه با جاذبه های بیشمار گردشگری خود هر ساله پذیرای بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی است. یکی از شهرهای این کشور زیبا، آنتالیا نام داشته و با جاذبه های دیدنی خود همواره به عنوان از شهرهای پرطرفدار تور ترکیه شناخته می شود. دروازه هادریان در آنتالیا، تنها یکی از مناطق گردشگری این شهر توریستی – تفریحی بوده و از یادگاری های بر جای مانده از تاریخ باستانی ترکیه به شمار می آید.
ما در این مقاله قصد داریم تا اطلاعاتی را به صورت مختصر و مفید درباره این دروازه در اختیار شما خوانندگان عزیز قرار دهیم؛ با ما تا پایان این متن همراه باشید.شرکت خدمات مسافرتی و جهانگردی همیشه سفر در زمینه ی فروش بلیط چارتری داخلی و خارجی ، اخذ ویزا ،رزرو هتل و فروش تور داخلی و خارجی آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد. برای اطلاعات بیشتر لینک های زیرا را دنبال کنید.
مطالب خواندنی دیگر
: آشنایی با پارک کارالی اوغلو در آنتالیاجاذبه های گردشگری آنتالیا در ترکیه
آنتالیا به عنوان یکی از بهترین شهرهای دیدنی ترکیه با جاذبه های گردشگری فراوان خود، هر ساله پذیرای گردشگران بسیاری از سراسر جهان می باشد. از جمله جاذبه های زیبا و دیدنی شهر آنتالیا در کشور ترکیه می توان به موارد ذکر شده در زیر اشاره کرد :
- آبشار دون
- آبشار قورشونلو
- پرگا
- منطقه سیده
- قلعه آلانیا
- کاخ آسپندوس
- موزه آنتالیا
- دروازه هادریان
- قلعه ایچی
- و …
معرفی دروازه هادریان (Hadrian’s Gate) آنتالیا
یکی از بناهای تاریخی جذاب و دیدنی کشور ترکیه که در منطقه کالیچی (Kaleiçi) شهر آنتالیا، دروازه هادریان نام دارد. مکان قرار گیری دروازه هادریان در مرکز شهر و در جوار بلوار آتاتورک (Atatürk Boulevard) می باشد. البته گردشگران این مکان زیبا را با نام های دیگری چون دروازه سه قوسه (Triple Gate)، اوچ قاپیلار (Üçkapılar) و هادریانوس در سر تا سر جهان می شناسند.
هر یک از این نام ها از تاریخچه مخصوص به خود برخوردار است؛ به طور مثال نام هادریان از تاریخ باستانی این شهر در قرن 2 میلادی و بازدید امپراطور روم باستان از آن بر روی این دروازه گذاشته شده است و نام دومش (سه قوسه ) نیز به معماری آن که از سه قوس تشکیل شده ، مربوط است. دروازه هادریان به عنوان یکی از برجسته ترین و بزرگترین دروازه های تاریخی دیوارهای باستانی اطراف شهر آنتالیا شناخته می شود.
مطالب خواندنی دیگر
: آشنایی با پارک آبی واتربوم بالیتاریخچه ای از دروازه هادریان در آنتالیا
این بنا از آنجایی که به عنوان تنها دروازه باقیمانده از شهر باستانی آنتالیا شناخته شده بنابراین آگاهی از تاریخچه و سرگذشت این شهر بسیار برای تاریخ دوستان حائز اهمیت است و یکی از مکان هایی است که به شدت بازدید از آن را به شما توصیه می کنیم. داستان های متعدد و جالبی در خصوص قدمت دروازه هادریان بیان شده که صرف نظر از صحیح یا نادرست بودن آن ها به پیشینه طولانی این دروازه اشاره دارد.
بر اساس یکی از روایت ها حدود 10 قرن پیش از ساخت دروازه هادریان، ملکه سبا (Queen of Sheba) بلقیس برای ملاقات پادشاه سلیمان نبی (King Solomon) راهی این سرزمین شده و در مسیر خود از زیر دروازه هادریان عبور کرده و برای استراحت مدتی را در کاخ آسپندوس(Aspendos) شهر آنتالیا سر کرد.
این داستان با آنچه که در کتاب ها نقل شده همخوانی نداشته و بنابراین فرضیه حقیقی بودن آن را عده ای رد کردند. همچنین بر اساس منابع، کشف دروازه هادریان برای غربیان با نوشته هایی از خاطرات سفر فرانسیس بیوفورت به سواحل جنوبی آسیای صغیر در سال 1817 صورت گرفت. در جایی عنوان شده که این دروازه مشهور و زیبا را به پاس ورود امپراطور وقت روم (هادریانوس) به این شهر آنتالیا برای سفر و بازدید از جاذبه های زیبای آن در 130 سال بعد از میلاد بر روی بخشی از دیواره های گرداگرد این شهر باستانی بنا کردند.
بر اساس گفته بنای دروازه هادریان آنتالیا در اصل بنایی 2 طبقه که امروزه آنچه که از این ساختمان باقی مانده طبقه اول آن است.
برای اخذ اقامت اوکراین، می توانید به نمایندگی گردشگری این کشور، یعنی آژانس همیشه سفر مراجعه نمایید.
ویژگی های ظاهری دروازه
دروازه هادریان به عنوان تنها دروازه به یادگار مانده برای ورود به شهر باستانی ترکیه شناخته شده و با 3 طاق یک اندازه و یک شکل خود به نمونه ای کلاسیک از طاق های نصرت دوران روم باستان شباهت دارد. اندازه این طاق ها به عرض 4.15 متر و ارتفاعی معادل 6.18 متر بوده و این ارتفاع برای کل بنا نیز از سنگفرش خیابان تا آخرین نقطه سرستون های آن حدود 8 متر اندازه گرفته شده است. نمای دروازه هادریان شهر آنتالیا از هر دو سمت بسیار زیبا بوده و از 4 ستون تزئینی سفید مرمری در ساخت آن استفاده شده است.
در مجموع 8 ستون موجود در این بنا در دو سمت چهار پایه نگهدارنده طاقهای آن قرار گرفته و همچنین در پایه این ستون ها به دلیل استحکام و مقاومت کافی بنا، سنگ گرانیت را به جای مرمر به کار برده اند. در کنار این دروازه دو برج متعلق به دوران تاریخی مختلف امپراتوری روم و بیزانس وجود داشته که برج جنوبی آن به نام برج جولیا سانکتا (tower of Julia Sancta) در سمت چپ بلوار آتاتورک ترکیه و برج شمالی آن نیز در سمت راست این بلوار قرار گرفته است.
در نیمه او قرن 13 میلادی، سلطان سلجوقی علاء الدین کی قباد دستور بازسازی این برج به جای مانده از دوران روم را صادر کرد. همچنین بر اساس برخی نظریه ها و کتیبه های سنگی نصب شده بر روی آن به زبان ترکی قدیم اما با دستخط عربی ، معماری متفاوت دو برج اطراف دروازه هادریان نشان از ساخت مستقل زمان این دروازه نسبت به این برج ها می باشد.
مطالب خواندنی دیگر
: سفری هیجان انگیز به بعلبک لبنانآدرس و راه های رسیدن به دروازه تاریخی هادریان
برای رفتن به مرکز شهر آنتالیا و مشاهد دروازه هادریان هم می توان به صورت پیاده روی در منطقه باستانی کالیچی و هم از طریق خط ترموای نوستالژی و توقف در ایستگاه fittingly خود را به این مکان زیبا و دیدنی رساند.
موقعیت جفرافیایی دروازه : کشور ترکیه – شهر آنتالیا – منطقه کالیچی در مرکز شهر