شیراز، بهترین جاذبه های دیدنی ایران

آرامگاه حافظ

آرامگاه حافظ در شیراز یکی از هزاران جاذبه ای است که در این کلان شهر تاریخی ایران واقع شده است.همیشه سفر مجری تخصصی تور شیراز در ایران

آرامگاه حافظ در شیراز یکی از هزاران جاذبه ای است که در این کلان شهر تاریخی ایران واقع شده است. به هر نقطه از شیراز که بنگریم بخش هایی برای گشت و گذار و باستان شناسی ایران وجود دارد که به هرچه لذت بخش تر شدن سفر کمک خواهند نمود. حافظ که بی شک یکی از میراث داران شعر و ادب فارسی ایران است در شهر شیراز دیده از جهان بسته و آرامگاه وی نیز در شیراز قرار گرفته است.

گشت و گذار در قصر آرامگاهی این شاعر پرآوازه قطعا یکی از لذت بخش ترین کارهایی است که در سفر به شیراز می توانید انجام دهید. هر ساله این آرامگاه پر است از مسافرانی که قصد شناخت حافظ و حماسه های های ادبی آن را دارند. آرامگاه حافظ در شیراز به عنوان یک نماد نیز برای این شهر به شمار می رود و در اغلب عکس های شیراز شاهد وجود این آرامگاه خواهید بود. در این مطلب سعی داریم تا سفری کوتاه به شهر حضرت حافظ داشته و در آرامگاه وی چرخی بزنیم:

آرامگاه حافظ

آرامگاه حافظ در شیراز

شیراز یکی از شهرهای مهم ایران از نظر تاریخ و باستان شناسی به شمار می رود و قطعا یکی از پرگردشگرین شهرهای ایران است. این شهر که مردمانی خونگرم و مهربان دارد آرامگاه حافظ را در خود جای داده و می تواند لحظات خوشی را برای ادب دوستان به ارمغان آورد. نام حافظ قطعا برای بسیاری از مردم آشناست و شعرهای آن که اغلب زمزمه مادران است در خاطر بسیاری از مردم باقی می ماند.

آرامگاه حافظ در شیراز یکی از شلوغ ترین مراکز این شهر است و در اغلب مواقع شاهد وجود گردشگران در این باغ زیبا و دیدنی خواهیم بود. آرامگاه حافظ در موقعیت جغرافیایی بسیار مناسبی قرار گرفته و با رفتن به آن می توانید از جاذبه های گردشگری مختلفی در کنار آن نیز دیدن کنید. خواجه شمس الدین محمد ملقب به حافظ شیرازی در اوایل قرن هشتم دیده به جهان گشوده و در اواخر این قرن غروب کرده است و در طول دوره زندگی خود افتخارات بسیاری از شعر و ادب فارسی را نصیب خود کرده است.

آرامگاه حافظ در شیراز

تاریخچه آرامگاه

آرامگاه حافظ در شیراز تاریخ پر فراز و نشیبی را با خود به یدک می کشد. پس از فوت حافظ در سال ۷۹۲ مقبره ای برای وی تعبیه نشده بود و درست ۶۵ سال بعد از فوت وی و در سال ۸۵۶ میلادی شخصی بنام مهدی یغمایی که وزیر حاکم فارس بود کار ساخت آرامگاه را آغاز نمود. سازه آرامگاه یک گنبد و یک حوضچه در بخش جلویی آن بود. این سازه در دوره های مختلف: صفویان، شاه عباس و افشاریان مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت اما حکومت زندیه به یک بازسازی ساده بسنده نکرد.

زندیان بارگاهی با چهار ستون سنگی در حافظیه ساختند و بر روی قبر میرزا حافظ سنگ مرمری زیبا قرار دادند. همچنین یک باغ سرسبز نیز به فضای آرامگاه حافظ در شیراز اضافه شد. در سال ۱۳۱۷ بود که به دلایل مذهبی دستور تخریب حافظیه توسط شخصی زیاده رو مذهبی داده می شود. در سال ۱۳۱۹ بود که فرزند مظفرالدین شاه دستور ساخت ضریحی آهنی برای قبر حافظ را صادر کرد. در دوران حکومت پهلوی و جمهوری اسلامی نیز مرمت های اساسی در این مقبره انجام شده است.

تاریخچه آرامگاه حافظ در شیراز

بخش های مختلف آرامگاه

آرامگاه حافظ در شیراز از بخش های مختلفی تشکیل شده و گشت و گذار در آن به بازدید از مقبره حافظ ختم نخواهد شد. حافظیه شیراز بخش های مختلفی برای دیدن دارد و باغ سرسبز و بی نظیر آن یکی از بهترین ها برای تفریح و خوشگذرانی است. معماری بخش های مختلف آن نیز برای تاریخ دوستان و باستان شناسان بهترین انتخاب خواهند بود. مجموعه حافظیه شیراز به دلیل اهمیت بسیار بالای تاریخی که دارد جزو آثار ملی ایران محسوب می شود و به هیچ وجه در سفر به شیراز نباید بازدید از آن را فراموش کنید.

توجه داشته باشید که آرامگاه حافظ دارای بخش های خدماتی نیز هست و می توانید فالوده شیرازی لذیذ را پس از یک گشت و گذار در آب و هوای گرم میل نمایید. آرامگاه حافظ در شیراز از دو بخش شمالی و جنوبی ساخته شده و ایوان بزرگی این دو بخش را از یکدیگر جدا کرده است.

بخش های مختلف آرامگاه حافظ در شیراز

تالار حافظیه

یکی از اصلی ترین بخش های حافظیه مربوط به تالار آن می شود که دارای ۲۰ ستون شکیل بوده و با پیمودن ۱۸ پله از صحن جنوبی می توانید به این تالار وارد شوید. طول این تالار حدود ۵۶دمتر و عرض آن ۸ متر است و ۴ ستون تاریخی ساخته شده در زمان زندیه نیز در وسط این تالار قابل مشاهده است. در دو طرف تالار شاهد ۲ اتاق هستیم که سر در آنها با اشعار فارسی خواجه حافظ مزین شده اند. یکی از اصلی ترین ویژگی های تالار حافظیه، سبک معماری هخامنشی و زندیه این سازه است.

آرامگاه حافظ

اصلی ترین بخش حافظیه مربوط به آرامگاه این شیخ عالی مقام است. آرامگاه حافظ ۵ مله از زمین خورده و حدود ۱ متر از صحن شمالی آرامگاه حافظ در شیراز فاصله دارد. دور تا دور قبر حافظ را ستون هایی زیبا تشکیل داده اند و بر روی این ستون ها گنبدی سبز رنگ جلوه گری می کند. ۸ ستون ۵ متری نگه دارنده این گنبد هستند و فضای بیرونی آن با ورقه های مسی مزین کاری شده اند. بخش داخلی گنبد نیز بستری برای شعر های زیبای حافظ است و جالب است بدانید که سنگ قبر حافظ مربوط به دوران زندیه است و اشعار وی بر روی آن حکاکی شده است.

آرامگاه حافظ

دسترسی به حافظیه

یکی از اصلی ترین موارد حائز اهمیت قبل از سفر را می توان بررسی دقیق موقعیت مکانی جاذبه های گردشگری دانست. حافظیه در بخش شمال شرقی شیراز واقع شده و دسترسی راحت به اقصی نقاط شهر را دارد. این آرامگاه در خیابان گلستان و بین چهار راه حافظیه و ادبیات واقع شده است. پارکینگ مخصوص در کنار آرامگاه حافظ در شیراز وجود داشته و امکان پارک راحت خودرو شخصی در آن وجود دارد. اتوبوس ها و مترو ها نیز در این مسیر ایستگاه دارند که دسترسه را ساده تر خواهند کرد.

دسترسی به حافظیه

قیمت تور شیراز به عواملی همچون هتل، نوع سفر هوایی و زمینی، گشت شهری و نوع خدمات تور وابسته است.شرکت خدمات مسافرتی همیشه سفر به عنوان مجری تخصصی تورهای شیراز با بهترین خدمات و در بهترین هتل ها همراه با گشت های شهری متنوع در خدمت مسافرین محترم می باشد.همیشه سفر مجری تخصصی مستقیم تور، پرواز، رزرو هتل با بهترین قیمت در ایران

آرامگاه حافظ شیراز

  • آرامگاه حافظ یکی از هزاران جاذبه شیراز است.
  • آرامگاه حافظ در شیراز به عنوان نماد نیز برای این شهر به شمار می رود.
  • کار ساخت آرامگاه حافظ در شیراز از سال ۸۵۶ آغاز شد.
  • یکی از اصلی ترین بخش های حافظیه مربوط به تالار آن می شود.
  • حافظیه در بخش شمال شرقی شیراز واقع شده است.

نظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برگشت به منو