مسجد ایاصوفیه استانبول جزء مکان های گردشگری شناخته شده استانبول محسوب می شود. این روزها این مکان به یک موزه تاریخی تبدیل شده است که از هزاران توریست میزبانی می کند. معماری بیزانس در بخش های مختلف این مکان تاریخی به چشم می خورد. این ساختمان از یک گنبد اصلی و دو نیم گنبد تشکیل شده است. مناره ها و محراب در سال های بعد از تأسیس به این مکان اضافه شده اند. سال تأسیس این مکان مقدس به 532 میلادی باز می گردد.
بنای بیرونی این مسجد زیبا و در عین حال ساده می باشد که جزء ویژگی های معماری آن محسوب می شود. موقعیت مکانی نحوه دسترسی به مسجد ایاصوفیه را آسان تر نموده است. در زمان حکومت عثمانی ها تغییرات بسیاری در این مسجد اعمال شده است که می توان به پوشاندن نقاشی ها توسط سلیمان اول اشاره نمود. در ادامه به تاریخچه و معماری درخشان این مسجد بیشتر خواهیم پرداخت.
شرکت خدمات مسافرتی و جهانگردی همیشه سفر در زمینه ی فروش بلیط چارتری داخلی و خارجی ، اخذ ویزا ،رزرو هتل و فروش تور داخلی و خارجی آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد، تور استانبول یکی از تورهای کم هزینه ی خارجی این آژانس محسوب می شود، برای اطلاعات بیشتر لینک های زیرا را دنبال کنید.
مطالب خواندنی دیگر
: تخت جمشید و ﻧﻘﺶ رﺳﺘﻢ در شیرازمسجد ایاصوفیه از جاذبه های توریستی ترکیه
استانبول به عنوان پایتخت کشور ترکیه مکان های تاریخی و توریستی مختلفی را در خود جای داده است که یکی از منحصر به فرد ترین آن ها مسجد ایاصوفیه می باشد. این مکان مذهبی و تاریخی در مرکزی ترین نقطه استانبول جا خوش کرده است و هر روزه از توریست بسیاری میزبانی می کند. مسجد تاریخی ایاصوفیه با معماری بیزانس دارای نمایی زیبا و خیره کننده است و این موضوع باعث شده است که به عنوان نماد ترکیه شناخته شود.
چشم انداز این مسجد قدیمی از مکان های مختلفی در استانبول قابل رؤیت است. سلطان احمد منطقه ای است که این مسجد را در خود جای داده است. برای دیدن این مکان مذهبی کار سختی پیش رو ندارید چرا که راه های دسترسی مختلفی برای رفتن به مرکز شهر استانبول برنامه ریزی شده اند. این مسجد تاریخی از معماری و تاریخچه منحصر به فردی برخوردار است که در بخش های بعدی به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
تاریخچه جالب مسجد ایاصوفیه استانبول
یکی از ویژگی های مهم این مکان تاریخی تاریخچه پرفراز و نشیب این مکان تاریخی است. جالب است بدانید که در ابتدا این مسجد به عنوان یک کلیسا ساخته و مورد استفاده قرار می گرفت که ساخت بنای آن به سال 532 میلادی باز می گردد. در زمان امپراطوری کنستانتین اول این کلیسا ساخته شد اما سال افتتاح آن به 537 باز می گردد. در مدت زمان پنج سال از آغاز تا افتتاح این مکان مرمت های بسیاری در آن صورت گرفت. چندین هزار کارگر و چند استاد در بازسازی این مکان تاریخی فعالیت داشتند.
تغییر نام کلیسا به مسجد توسط محمد دوم پس از فتح نمودن استانبول انجام پذیرفت. در دوران حکومت عثمانی تغییرات اساسی در این مسجد صورت گرفت که می توان به پوشاندن نقاشی ها توسط سلیمان اول، مرمت توسط سلیم دوم، اضافه شدن محراب و مناره در زمان مراد سوم و خطاطی دیوارها با آیات قرآن در زمان مراد چهارم اشاره کرد. در زمان آتاتورک این مسجد به یک موزه تبدیل شد و همچنان در این کشور به عنوان یک مکان مذهبی شناخته می شود.
مطالب خواندنی دیگر
: معرفی منار قطب در دهلی و آشنایی با آنویژگیهای مسجد تاریخی ایاصوفیه
این مکان تاریخی به خاطر معماری بیزانس شناخته شده می باشد. اسیدروس میلتوسی یکی از معماران ماهر و شناخته شده این مکان مذهبی است هر چند در کنار آن معمار دیگری با نام آنتیموس ترالسی ساخت این بنا را در سال های 532 الی 537 برعهده داشت.
از ویژگی های معماری این مسجد می توان به گنبد آن اشاره کرد که از ارتفاع 56 متری و طول 31 متر برخوردار است. پس از فتح استانبول توسط عثمانی ها چهار مناره به این مسجد تاریخی افزوده شده است. این مسجد دارای طول 82 و عرض 73 متری است. در ادامه بیشتر معماری این بنا را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
معماری مسجد زیبای ایاصوفیه
یکی از ویژگی های بارز مسجد ایاصوفیه استانبول معماری خاص آن است که در زمان های مختلفی بخش هایی از آن حذف و یا به آن افزوده شده اند. از ویژگی های این مکان تاریخی می توان به وجود ستون و طاق های مختلف آن اشاره کرد. 4 طاق به همراه 4 ستون در این مسجد با ظاهری خاص و منحصر به فرد نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کنند.
گنبد مسجد ایاصوفیه استانبول نیز نماد اصلی این مسجد شناخته می شود که در بخش قبلی بیشتر به ویژگی های آن اشاره کردیم. روشنایی این مسجد توسط 40 پنجره که بر روی ساقه گنبد طراحی شده اند تأمین می شود. در سال 1953 بازسازی این مسجد انجام شده و مناره ها و بخش های دیگری به آن اضافه شده است.
برای دریافت ویزای آفریقای جنوبی،به سایت همیشه سفر مراجعه کرده و به صورت آنلاین اقدام به دریافت ویزای این کشور نمایید.
معماری بیزانس مسجد ایاصوفیه
یکی از مهم ترین خصوصیات این مسجد معماری بیزانس آن است که خود دارای ویژگی های منحصر به فردی است. دیوارهای این مسجد طبق این معماری طرح دار بوده و از آجر ساخته شده اند. نیم گنبدهای این مسجد گنبد اصلی آن را بر روی خود سوار کرده اند که بخشی از معماری بیزانس را به نمایش در می آورند. نمای بیرونی این مسجد در عین زیبایی ساده و چشم نواز است. در یک ردیف می توان ستون های مختلفی را که بنا شده اند را به تماشا نشست.
سرستون های مسجد ایاصوفیه استانبول از ظاهر سبدی شکل برخوردارند. مرمرهای رنگی و زیبا در راهروهای باریک این مسجد به چشم میخورند که به عظمت آن افزوده اند. از مهم ترین ویژگی های این مسجد موقعیت مکانی آن است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
مطالب خواندنی دیگر
: کتابخانه ملی بلاروسموقعیت مکانی زیبا و تاریخی مسجد ایاصوفیه استانبول
این مکان تاریخی در بهترین نقطه در استانبول جای گرفته است و این موضوع باعث شده به عنوان یکی از مکان های توریستی محبوب و شناخته شده در ترکیه و حتی دنیا محسوب شود. محله سلطان احمد که در بخش اروپایی این شهر قرار دارد از این مکان تاریخی میزبانی می کند. در اطراف این بنای تاریخی و مذهبی می توان اماکن توریستی متعددی را مشاهده نمود که یکی از زیباترین آن ها کاخ توپکاپی می باشد.
مسجد سلطان احمد نیز از دیگر مکان های تاریخی اطراف این مسجد می باشد. جالب است بدانید که هتل و اقامتگاه های متعددی در گوشه و کنار این مسجد به چشم می خورند. مراکز خرید و بازارهای سنتی و مدرن نیز این مکان را احاطه کرده اند. در مجموع این مسجد یک فرصت ایده آل برای تفریح و گردش در استانبول شناخته می شود و این موضوع را مدیون موقعیت مکانی خود می باشد.