فاتح پور سیکری بنایی در شهر آگرا / کشور هند / شهر آگرا

هندوستان کشوری زیبا و تاریخی در جنوب قاره آسیا و در همسایگی پاکستان و چین است. فاتح پور سیکری یکی از مناطق دیدنی شهر آگرا در کشور هندوستان است. بازدید از این منطقه طرفداران بسیار زیادی داشته و از برنامه های اصلی گردشگران سفر به هندوستان به شمار می آید. کشور هندوستان و شهرهای مختلف آن مانند آگرا، بخش اعظمی از درآمد سالانه خود را از صنعت گردشگری و توریسم کسب نموده و از جمله کشورهای پرطرفدار توریستی در سراسر جهان است.

شهر آگرا در کشور هندوستان

شهر آگرا یا در زبان عامیانه هندوستان، آگرا یکی از شهرهای بزرگ و پر جمعیت کشور هندوستان است که جمعیت بسیار زیادی در این شهر ساکن بوده و به دلیل موقعیت جغرافیایی خوبی که دارد، سالانه مهاجرین بسیار زیادی را به خود فرا می خواند. شهر آگرا در مجاورت با دهلی، پایتخت هندوستان قرار داشته و در گذشته های دور، پایتخت سلطنت پادشاهان سرشناس ایرانی بوده است.

اقلیم کشور هندوستان و شهر آگرا، گرم و خشک و مرطوب است. فصول گرم سال در این شهر نسبتا غیر قابل تحمل و زمستان های آگرا منحصر به فرد و تکرار نشدنی است. توصیه می کنیم در فاصله ماه اکتبر تا مارس، گردشگری در این شهر را در برنامه خود قرار داده و از آن لذت ببرید.

فاتح پور سیکری در شهر آگرا

فاتح پور سیکری یکی از مناطق قدیمی و تاریخی شهر آگرا است که در گذشته های دور، محل اسکان پادشاهان مغول بوده و تا سال 1585 تردد و عبور و مرور بسیار زیادی داشته است. تقریبا از اوایل سال 1586، این منطقه رونق خود را از دست داده و به یک ناحیه و منطقه مطرود مبدل گردید. تاریخچه پیدایش این منطقه و بناهای باشکوه آن، بزرگداشت شیخ سلیم چیشتی بوسیله اکبر شاه دوره مغول بوده است.

این پادشاه مغول به نشانه احترام و بزرگداشت شیخ سلیم دستور ساخت این بنا را در اطراف مقبره شیخ سلیم صادر کرده و و این بنای تاریخی را به یادگار گذاشت. مکان های بنا شده در فاتح پور سیکری نمادی از ادیان و مذهب های مختلف بوده و مراسمات مذهبی و دینی فراوانی در مناسبت های متفاوت در آن ها انجام می گرفته است. این بنا معماری شگفت انگیزی داشته و از جمله آثار مثال زدنی دوره مغول به شمار می آید. سالانه افراد بسیار زیادی از سراسر جهان به منظور بازدید از این بنا و جاذبه های دیگر آن، به هندوستان و شهر آگرا می آیند.

جاذبه های فاتح پور سیکری

دیوان خاص

این دیوان، یکی از بهترین و مجهزترین سالن های سخنرانی و کنفرانس در مجموعه فاتح پور سیکری شهر آگرا است. برج مرکزی موجود در این بنا، مثال زدنی بوده و نمودی از یک معماری شگفت انگیز و منحصر به فرد است که با حکاکی و سنگ تراشی های بی نظیر طراحی شده است. این ستون و سکوی آنف جایگاه سلطنت امپراطوری اکبر شاه مغول بوده است.

بلند دروازه

این دروازه، ورودی بنای فاتح پور سیکری است که مظهر جاه و جلال این بنا بوده و عظمت فاتح پور سیکری را به تصویر می کشد. این دروازه در سال 1573 به ارتفاع 40 متر بنا شده و امروزه از جاذبه های اصلی فاتح پور سیکری و گردشگران کشور هندوستان به شمار می آید. سنگ آهک قرمز، سنگ مرمر و سنگ گرانیت از جمله مصالح مورد استفاده در معماری و ساخت این بنا در فاتح پور سیکری است. این دروازه عظمت بسیار زیادی داشته و بازدید از آن، خالی از لطف نخواهد بود.

کاخ جودا

این کاخ بنایی شگفت انگیز به منظور اقامت ملکه های مغول بوده و همسران اکبر در این بنا از فاتح پور سیکری اقامت داشته اند. به جرات می توان گفت، معماری این کاخ بسیار منحصر به فرد است و با ترکیب چندین سبک از معماری توانسته است نظر مردم جهان را به خود جلب نموده و از آثار فاخر فاتحپور سیکری محسوب گردد.

کاخ جودا دارای سه اتاق با سبکی متفاوت و زیبا است که برای اقامت زنان در فصول مختلف سال در نظر گرفته شده بودند. مصالح به کار رفته در این بنا به ترتیبی هستند که در فصول گرم سال، خنک و در فصول سرد سال، گرم هستند. در گذشته های دور، با ریختن آب در کف اتاق ها امکان تصفیه هوا را فراهم می آوردند.

مقبره شیخ سلیم

این مقبره مربوط به دوران قرون وسطی هند است و از سنگ های مرمر بسیار زیبا ساخته شده است. معماری این مقبره مربوط به ترکیب هنر کشور هند و مغول است. مقبره شیخ سلیم از اصلی ترین و پر بازدید ترین آثار فاتح پور سیکری به شمار می آید.

پنج محل

این مجموعه بنایی 5 طبقه با 176 ستون است. این مکان از اصلی ترین بناهای محافظت کننده بانوان در زمان پادشاهی مغول بوده است. ستون های این بنا از اصلی ترین ساختارهای این ساختمان بوده و با سبکی بسیار متفاوت و زیبا تاسیس شده است. در زمان اکبر شاه مغول این ساختمان، محل برگزاری مراسمات، جشن ها و پایکوبی های مختلف بوده است.

مسجد جامع

این مسجد تحت سرپرستی و نظارت سلیم چیشتی بنا شده است. این بنا از ماسه سنگ های قرمز با استفاده از سبک و طراحی شگفت انگیزی بنا نهاده شده است.

حیاط فاتح پور سیکری

یکی از بهترین و زیباترین جاذبه های داخل این بنا، حیاط و معماری شگفت انگیز این حیاط است. سنگ های به کار رفته در کف حیاط، ساختاری شبیه به صفحه شطرنج داشته و از رنگ های متنوع و زیبا تشکیل شده است. این بخش از عمارت، محل رقص و پایکوبی کنیزان و دختران ساکن در فاتح پور سیکری بوده و به عنوان یک سرگرمی و تفریح برای پادشاهان مغول به شمار می آمده است.

در گذشته های دور همراه با رقص و پایکوبی فراوان در این محوطه از بنا برای پادشاهان مغول، آواز و موسیقی های سنتی و مدرن بسیار زیادی نیز پخش شده و تفریحی جذاب و پرطرفدار برای پادشاهان مغول به شمار می آمده است.

فیل حیوانی نمادین در این بنا بوده و در گذشته های دور از آن ها به عنوان حیوانی برای مجازات افراد گناهکار و مجرم استفاده می شده است. بازدید کامل از فاتح پور سیکری نیاز به یک روز کامل زمان داشته و سیاحتی بسیار لذت بخش خواهد بود. توجه داشته باشید به دلیل تعداد بسیار زیادی از گردشگران در این بنا، دزدی و سرقت بسیار زیاد بوده و توصیه می شود از اموال همراه خود به خوبی مراقبت نمایید.

گروه:

درجه هتل:

وضعیت تور:

پیشنهادهای ویژه:

گروه:

برگشت به منو